Werkwijze


Intake
Bij ieder dier ga ik uit van het dier in zijn geheel. Omdat het vaak moeilijk is om in te schatten wat nu de oorzaak is van een onbalans bij een dier werk ik met een uitgebreide intake. Ik kan het namelijk niet alleen en heb de hulp en informatie nodig van de eigenaar van het dier.
Per mail ontvang je een intake formulier, het is fijn als dat zo uitgebreid mogelijk wordt ingevuld.
Aan de hand van dit formulier stel ik een behandelplan op. Dit kan zijn met Bachbloesems, Schüssler celzouten, Essentiele olie of een combinatie hiervan, afhankelijk van de aard van de klachten. 

Behandelplan
Door een goede en volledige intake komen we samen dan tot het beste behandelplan.
Geen van de behandelingen die ik doe zijn een tovermiddel waarmee alles wordt opgelost.
Het dient wel als prima ondersteuning en kunnen grote doorbraken bewerkstelligen.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de aard van het probleem en hoe lang het er al is, maar je kunt uitgaan van minimaal 2 maanden. Als een probleem al langer bestaat duurt het vaak ook wat langer voordat er verbetering optreed. 

Gezondheidsdagboek
Bij de intake krijg je van mij een gezondheidsdagboek. Hierin kan alles van dag tot dag worden bijgehouden, zoals veranderingen in gedrag maar ook vragen kunnen hierin genoteerd worden en de afspraken.

Doorverwijzen
Ik ben geen dierenarts en stel ook geen diagnoses. Wanneer er geen verbetering merkbaar is of bij een sterk vermoeden van een ernstige ziekte adviseer ik altijd om een dierenarts, natuur geneeskundig therapeut of homeopaat te raadplegen.
Nadat een diagnose gesteld is, kan er daarna verantwoord een keuze gemaakt worden voor een volgende stap in de behandeling.