Bachbloesem therapie


Wat is Bachbloesem therapie?
Dr. Edward Bach (1886 – 1936) was een zeer fijngevoelig homeopaat. Hij ontdekte welke uitwerking sommige bloesems van planten en bomen hebben. Zijn grote wens was om een eenvoudige en veilig te gebruiken geneeswijze te ontwikkelen die ook werkzaam is op de psyche.

Wat doet een Bachremedie?
Alle gemoedstoestanden, emoties en karaktereigenschappen kennen een positieve en een negatieve kant. Veel mensen kennen de Rescue remedie, maar er is zoveel meer mogelijk met Bachbloesems.
Ieder dier heeft zijn eigen natuurlijke gedrag en behoefte. Net zoals mensen hebben dieren ook zeer zeker emoties. Ze kennen net als mensen bijv. ook angst, blijheid, boosheid, verdriet maar ook trots en jaloezie.

Welke emotie hun leven ook beïnvloedt - angst, onzekerheid, eenzaamheid, overprikkeldheid, overbezorgd of zelfs moedeloosheid – Bachbloesem remedies kunnen helpen deze gevoelens te overwinnen. Verloopt de samenwerking tussen ‘baas’ en dier niet lekker? Of zijn er misschien gedragsproblemen of zit het dier niet lekker in zijn vel? Een juist gekozen Bachremedie ondersteunt het dier om weer in balans te komen.

Zoals ik volgens de filosofie van Dr. Bach geleerd heb kijk ik bij een consult naar het dier en dus maak ik een remedie op maat, afgestemd op de situatie en het karakter van het dier.

Wanneer gebruik je Bachbloesems?
Denk bij het inzetten van een remedie aan dieren die; 

  • een traumatisch verleden hebben
  • angstig of onzeker zijn (dementie)
  • vuurwerkangst hebben
  • erg overprikkeld/overgevoelig zijn
  • moeite hebben met aanpassingen, bijv. bij verhuizing, scheiding of overlijden
  • ongewenst/veranderd gedrag vertonen
  • ondersteuning nodig hebben in de socialisatiefase


De samenstelling van de remedies
De Bachremdies worden gemaakt van bloesems van planten en bomen. De tinctuur wordt geconserveerd met alcohol (27%) Het gebruikersflesje van waaruit je het dier zijn druppels geeft bestaat uit bronwater met een combinatie van enkele druppels uit de voorraadflesjes. De hoeveelheid alcohol is dan nihil.

Bestellen
Als je al bekend bent met de bloesems of je wilt een nabestelling doen is het mogelijk om een Bachbloesem mix te bestellen via de webshop. Je kunt dan max. 7 remedies opgeven die je wilt samenvoegen in een flesje (30ml.) Wanneer je zelf de voorraadflesjes wenst te bestellen of zelfs een complete set met alle 38 remedies kun je contact opnemen voor de actuele prijzen.