Therapieën


Natuurlijk gezond
Waarom natuurlijke producten inzetten voor je dier? Vooropgesteld dat ik niet tegen reguliere ben hoor, soms heb je dat echt nodig maar als het op een natuurlijke manier kan dan is dat veel wenselijker. Reguliere medicijnen vervuilen het lichaam, dit werkt het zelf genezend vermogen van het lichaam tegen. Veel medicijnen lossen vaak de oorzaak van een probleem of ziekte niet op maar ze onderdrukken de klachten, dit kost het lichaam veel energie en de oorzaak blijft ook aanwezig. De oorzaak is er niet voor niets en daar moet iets aan gedaan worden. Met natuurlijke middelen werk je dieper in op het wezen, zowel mentaal alsook energetisch zodat je daar al kunt beginnen met het aanpakken van de oorzaak.

Bachbloesemtherapie werkt vooral op energetisch en mentaal niveau. Essentiele oliën werken vooral mentaal en fysiek. Deze twee behandelmethoden samen kunnen elkaar daarom mooi aanvullen.
Naast Bach en oliën werk ik ook met Schüssler celzouten, als de mineraalhuishouding verstoord is, voelt een dier zich niet fit. Met Schüssler celzouten zorg je voor een aanvulling van de bouwstoffen in de cel. Ze werken ondersteunend en helpen het lichaam weer in beweging te komen.
Daarnaast zijn er ook vele voedingssupplementen, homeopathische middelen en kruiden die dieren goed kunnen ondersteunen.

In veel gevallen is er natuurlijk wel een reden als je dier ‘niet lekker in zijn vel zit’. Als je alleen Bach zou inzetten kan dat helpen, maar de oorzaak van de onbalans is daardoor nog niet weggenomen. Het kan zijn dat er een situatie is die het dier veel stress geeft, langdurige stress kan een dier echt ziek maken. Daarom is het belangrijk om wel verder te kijken wat er werkelijk aan de hand is en wat we kunnen doen om de leefsituatie voor je dier te verbeteren.

Hond Natuurlijk Gezond
We gaan steeds meer naar een tijd waarin we onze verantwoordelijkheid nemen voor de ziekte, klacht of het gedrag of de emotie van ons geliefde huisdier. Natuurlijk willen we achterhalen wat de levensvreugde van ons dier verstoort of belemmert. Het is prettig om zélf het heft in handen te nemen en het herstelproces weer op gang te kunnen brengen bij lichamelijke maar ook geestelijke klachten. Hierbij kan ik u ondersteunen met advies en met de natuurlijke middelen. Omdat ik het belang van het dier voorop stel, werk ik bij voorkeur met consulten via mail, telefoon en huisbezoek.