3 tips om je hond gemakkelijker brokken te laten eten

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 17:00

Brokken zijn een makkelijke en verantwoorde vervanger van vers vlees. Sommige viervoeters hebben moeite met brokken eten. Omdat de brokken te hard zijn of omdat ze een tikkeltje kieskeurig zijn. Met een beetje hulp kun je ze toch verleiden om van de gezonde brokken te smikkelen. Daarom geven wij je drie tips om de brokken nog smaakvoller en eetbaarder te maken. 

 

1. Laat de brokken wellen in warm water

Een simpele truc om de brokken zachter te maken is door deze te laten wellen in warm water. De brokjes worden zo zacht, maar de smaak en voedingsstoffen blijven behouden. Let wel goed op dat het water niet te warm is, want te warm voer doet je hond pijn in zijn bek of keel. 

Let op: voordat je begint met deze handige tips is het wel belangrijk om uit te sluiten dat het een medische reden heeft dat je viervoeter geen brokken eet. Denk bijvoorbeeld aan slechte tanden. Maak daarom altijd even een afspraak bij de dierenarts om dit soort zaken uit te sluiten. 

 

2. Voeg oliën of vetten toe

Voeg zalmolie of schapenvet toe om de brokken zachter te maken en te zorgen dat het voer meer een geheel is in plaats van losse brokjes. Een extra voordeel is dat deze supplementen ook ontzettend gezond zijn voor je viervoeter! Zo helpt zalmolie voor een gezonde conditie van huid en vacht en zorgt schapenvet voor een goede darmflora. Door de brokken te combineren met deze supplementen wordt de maaltijd van je viervoeter nóg voedzamer en gezonder. 

 

3. Extra eiwitten

Foto: https://www.instagram.com/borderguard_real_value/ op instagram 

Je kunt ook heel makkelijk naar de koelkast lopen: voeg een rauw ei toe aan de brokken. Zo worden de brokken zachter en vul je de maaltijd van je viervoeter aan met nog meer voedingsstoffen. Een rauw ei zit boordevol eiwitten, calcium, mineralen en vitamines. De combinatie van brokken en een rauw ei is lekker en gezond voor je viervoeter!

Wat geef jij jouw viervoeter als extraatje bij brokken of onze DARF KVV of Alroda Puur? Laat het ons weten via Facebook of Instagram met #darfdiervoeding. Vinden we leuk!

Bron: www.darf.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.