Blogs


3 tips om je hond gemakkelijker brokken te laten eten

Brokken zijn een makkelijke en verantwoorde vervanger van vers vlees. Sommige viervoeters hebben moeite met brokken eten. Omdat de brokken te hard zijn of omdat ze een tikkeltje kieskeurig zijn. Met een beetje hulp kun je ze toch verleiden om van de gezonde brokken te smikkelen. Daarom geven wij je drie tips om de brokken nog smaakvoller en eetbaarder te maken. 

Lees meer »

Van brok naar vlees: hoe?

Overstappen van brok naar vers vlees is in principe vrij eenvoudig. Tenminste, als je viervoeter het in één keer aankan. Brok is namelijk heel anders dan vers vlees. Hoe pak je die wissel aan? Eet je hond z’n hele leven al brokken, dan moet je je realiseren dat zijn maag en darmen best even kunnen ‘schrikken’ van het nieuwe voer. Vlees is vers, rauw en bevat vele goede bacteriën en enzymen (die brok niet hebben). Dit verteert totaal anders dan brokken.

Lees meer »

Eliminatiedieet: hoe werkt het?

Vermoed je een voedselallergie bij je hond of kat, dan doe je er slim aan om met een eliminatiedieet te starten. Maar wat is een eliminatiedieet eigenlijk? En hoe werkt het? Wij leggen het je stap voor stap uit. 

Lees meer »

Houdbare vleesworst

De houdbare worsten van Natuurlijk van Guus zijn ideaal als je op vakantie gaat of wanneer je niet zo’n grote vriezer in huis hebt. En niet alleen handig, maar ook nog eens supergezond voor jouw viervoeter! Daarom vertellen wij je de vijf grootste voordelen van onze praktische houdbare worsten die dé perfecte vervanger zijn van vers vlees. 

Lees meer »

Tekenbeten bij je hond

Tekenbeten bij je hond zijn vervelend en gevaarlijk. Net als bij mensen kan je viervoeter namelijk gevaarlijke aandoeningen oplopen zoals de ziekte van Lyme. Tegen dit soort situaties wil je jouw hond natuurlijk beschermen. Daarom geven we je een aantal tips waar je goed op moet letten.

Lees meer »

'Help, wat voer ik mijn allergische hond?'

Heeft je hond een voedselallergie? En zit je met je handen in het haar wat je hem nog wél kunt voeren? Geen nood, hij kan écht nog wel iets eten. Speciaal voor allergische honden ontwikkelden wij bijvoorbeeld zogenaamde ‘eliminatie’ vleesproducten.

Lees meer »

6 tips voor het voeren van je puppy

Hoera, een puppy! Niets leuker dan een nieuwe kleine viervoeter in huis. Maar bij het opvoeden van dit nieuwe gezinslid komt nog wel wat kijken. Wij helpen je alvast op weg met 6 tips voor het voeren van je puppy. 

Lees meer »